Kort gezegd zijn de nieuw ontworpen Bridgestone M-STEER 001, M-DRIVE 001 en M-TRAILER 001 erop gebouwd om de klus te klaren, op welk terrein of onder welke omstandigheden dan ook, zowel on-road als off-road.

Buitengewone duurzaamheid en buitengewone efficiëntie om aan de eisen van de industrie te voldoen

Het nieuwste productgamma van on/off-banden van Bridgestone beschikt over de duurzaamheid om onder alle omstandigheden – van asfalt en gravel tot zand en modder – te kunnen presteren en biedt een hoge weerstand tegen insnijdingen, het indringen van steentjes en andere soorten schade. De nieuwe on/off-serie van Bridgestone levert eveneens een uitstekend kilometerrendement alsmede een goede tractie en grip. Dit is essentieel om aan de eisen van de hedendaagse vervoerders te kunnen voldoen, die steeds meer onder milde en gemiddelde on/off-omstandigheden rijden zoals in de bouw en bij graafwerkzaamheden.

Harald Van Ooteghem, Senior Manager Truck & Bus Tyres Category Management bij Bridgestone: “Wij zijn bijzonder trots op de nieuwe Bridgestone on/off-serie. Met hun hoge kilometerrendement en verhoogde duurzaamheid presteren deze banden niet alleen op hun best wanneer u dit het meest nodig hebt. Ze doen dat bovendien langer dan ooit tevoren!”

De nieuwe on/off-serie truckbanden is beschikbaar vanaf april 2016 in de maten 315/80R22.5 voor alle posities, 13R22.5 & 315/80R22.5 voor aangedreven assen en 385/65R22.5 voor opleggers, d.w.z. in de meest voorkomende bandenmaten. Maat 295/80R22.5 voor alle posities en aangedreven assen wordt later dit jaar aan het aanbod toegevoegd.

Lange levensduur van banden, minder uitvaltijd

De M-STEER 001, M-DRIVE 001 en M-TRAILER 001 banden beschikken over de meest geavanceerde on/off-technologie en zijn door Bridgestone ontworpen, ontwikkeld en getest op lange afstanden, waarbij sommige vervoerders al spreken over een verhoogd kilometerrendement van 20% ten opzichte van de vorige Bridgestone-serie. Deze geavanceerde techniek leidde ook tot buitengewone duurzaamheid, wat neerkomt op minder uitvaltijd, waardoor vervoerders hun dagelijkse kosten zien afnemen en hun concurrentie een streepje voor zijn terwijl ze de continuïteit van hun bedrijf waarborgen.

Bridgestone streeft er tevens naar de veiligheid van de bestuurder te vergroten. Daarom beschikt de nieuwe on/off-serie over de symbolen M+S en Alpine (Sneeuwvloksymbook), wat wil zeggen dat ze tijdens normale en strenge winters een goede rijprestatie garandeert.

Total Tyre Life door Bridgestone

De nieuwste on/off-banden van Bridgestone zijn niet alleen gemaakt om lang mee te gaan, hun geavanceerde vormgeving maakt ze ook een perfecte match voor de premium loopvlakvernieuwingen voor on/off-toepassingen van Bandag. De nieuwe Bandag M-DRIVE 001 en Bandag M-TRAILER 001 zijn verkrijgbaar vanaf eind 2016, en verlengen de prestatie en verlagen de totale kosten per km van de banden van vervoerders nog meer!

Als nummer 1 banden- en rubberfabrikant streeft Bridgestone naar het ontwikkelen van nieuwe technologieën die zich richten op het “grote plaatje” voor vervoerders: door het produceren van premiumbanden voor vrachtwagens - die superieure veiligheid, prestatie en duurzaamheid bieden - en het combineren met de loopvlakvernieuwingen van Bandag om de levensduur van de band te verlengen, helpt Bridgestone fleetmanagers de continuïteit van hun bedrijf te garanderen terwijl ze op de kosten per kilometer van hun banden besparen. Dit is Total Tyre Life door Bridgestone!Contact

Neem voor meer informatie contact op met

Vivian van Kaam
Public Relations & Communicatie Benelux
Mobile: +31 622 45 95 39
E-mail: vivian.vankaam@bridgestone.eu

Media-informatie: G. Meylemans: +32 2 714 68 40

Over Bridgestone Europe

Bridgestone Europe (BSEU), met Europees hoofdkantoor in Brussel, België, is een belangrijk regionaal filiaal van de in Tokio gevestigde Bridgestone Corporation, de grootste fabrikant van banden en andere rubberproducten ter wereld. Bridgestone Europe exploiteert een R&D center, 10 fabrieken en kantoren in meer dan 30 Europese landen met 12.500 werknemers. De premiumbanden van BSEU worden zowel in Europa als wereldwijd verkocht.

Ga voor meer informatie over Bridgestone Europe naar www.bridgestone.eu, www.bridgestonenewsroom.eu of bezoek ons op Facebook en Twitter.


Bridgestone volgt on/off wagenparkbeheerders met een nieuwe, duurzame serie truckbanden