Bridgestone introduceert de nieuwe R249II EVO Ecopia, de vrachtwagenband voor gestuurde assen die u verder brengt dan ooit, tegen lagere kosten per kilometer*.

De R249II EVO Ecopia is leverbaar in de maat 315/60R22.5 en is ontworpen met het oog op een aanzienlijke verlaging van de onregelmatige slijtage, zodat de levensduur aanzienlijk is toegenomen*. Tegelijkertijd is de rolweerstand verlaagd, waardoor fleetowners brandstof besparen.

Langere levensduur

Dankzij nieuwe technologieën worden de acceleratie- en remkrachten die inwerken op de band gelijkmatiger verdeeld, waardoor onregelmatige slijtage tot een minimum wordt beperkt. De geoptimaliseerde vorm van het karkas en de gordelspanning reduceren de slijtage van de schouderrib. Het gevolg is een langere levensduur van de band en een aanzienlijke grotere slijtvastheid.

Verder wordt dankzij de toepassing van NanoPro-Tech-compounds de interne wrijving gereduceerd, waardoor het energieverlies in de bovenste compoundlaag tijdens het draaien van de band verlaagd wordt. Op deze manier combineert de R249II EVO Ecopia een laag brandstofverbruik met een lange levensduur en een grote duurzaamheid.

Hoger laadvermogen

Deel uitmakend van het innovatieve aanbod EVO-banden is ook de R249II EVO Ecopia uitgerust met de Turn-in-Ply-technologie, die garant staat voor een sterkere en soepelere hiel, waardoor de duurzaamheid en het laadvermogen van de band toenemen.

“Fleetowners hebben behoefte aan een band met een grote duurzaamheid, die ze tevens in staat stelt zoveel mogelijk brandstof te besparen. En dat is exact wat de R249II EVO Ecopia ze te bieden heeft” aldus Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

De R249II EVO Ecopia in de maat 315/60R22.5 is vanaf heden beschikbaar voor de vervangingsmarkt en voor eerste montage.

(*) Gebaseerd op interne tests en praktijktests in Spanje, Frankrijk en Nederland in 2012.