In het huidige economische klimaat staan transportwagenparken constant onder druk om de bedrijfskosten te verlagen. Bridgestone heeft deze uitdaging opgepikt en laat zien waarom wagenparkbeheerders van vrachtwagens zich niet op de prijs moeten richten, maar op de kosten per kilometer gedurende de gehele levensduur van de band.

De sleutel tot dit “Total Tyre Life”-programma is de benadering van Bridgestone waarbij de levensduur van een band zoveel mogelijk wordt verlengd, terwijl de kosten per kilometer gedurende de gehele levensduur worden verlaagd.

Karkassen ontwikkeld voor een lange levensduur…

De cyclus begint met eersteklas nieuwe banden voor gestuurde, aangedreven en getrokken assen van Bridgestone, die zijn ontwikkeld met de meest geavanceerde technologieën zonder dat is ingeboet aan prestaties en veiligheid. Waved Belt™ en Turn-In-Ply zijn twee van de meest geavanceerde technologieën van Bridgestone die de stabiliteit en duurzaamheid van de karkassen verbeteren en zo zorgen voor een lang eerste leven en de ideale voorwaarden voor loopvlakvernieuwing.

… voor optimale loopvlakvernieuwing

Het Europese netwerk van Bandag-franchisers past het meest vertrouwde voorgevulkaniseerde (pre-cured) loopvlakvernieuwingsproces ter wereld toe en haalt daardoor alles uit de karkassen van een wagenpark door een band een tweede en vaak zelfs een derde leven te geven.

Het voordeel voor klanten is dat Bandag-loopvlakvernieuwing dezelfde prestaties biedt als nieuwe banden, maar tegen sterk gereduceerde kosten. De kosten per kilometer zijn gemiddeld 30% lager dan bij nieuwe vrachtwagenbanden. De productie van banden met een nieuw loopvlak heeft ook voordelen op milieugebied. Er worden namelijk minder grondstoffen gebruikt en de CO2-uitstoot ligt ongeveer 30% lager dan bij de productie van nieuwe banden.

Bridgestone heeft een ruim assortiment profielen ontwikkeld voor nieuwe loopvlakken dat alle toepassingen en omstandigheden in Europa dekt.

Met een even solide partner, Truck Point - het grootste onafhankelijke pan-Europese vrachtwagenbandennetwerk met meer dan 2.400 professionals in 29 landen - kan Bridgestone de noodzakelijke service en controle en het benodigde advies bieden om de lange levensduur van vrachtwagenbanden van Bridgestone op de weg te optimaliseren.

“Met Total Tyre Life helpen we wagenparkeigenaars de levensduur van banden te verlengen en de kosten van banden per kilometer gedurende de gehele levensduur te verlagen”, aldus Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe.

Bereken uw besparing op www.totaltyrelife.eu