Tyre Talk

Bridgestone kondigt de start van het partnerschap met de Olympische Spelen aan

De helden van de Bridgestone-campagne ''Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt'' zijn de olympische atleten die tegenspoed overwonnen om hun dromen te bereiken.

  • Bridgestone, wereldleider op het gebied van banden, kondigde in Frankrijk de start van haar wereldwijde Olympische partnerschap aan tijdens een officiële persconferentie in Parijs.
  • Deze lancering markeert het begin van de Bridgestone-campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt”.
  • De campagne staat in het teken van het parcours en de strijd van de Olympische helden Charline Van Snick, Christophe Lemaitre, Sarah Ourahmoune en Pierre Vaultier, en allen die hun dromen najagen, wat er ook gebeurt.

Gisteren lanceerde Bridgestone in Frankrijk de start van de campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt” als officiële partner van het Internationaal Olympisch Comité tot 2024.

De campagne wil mensen van alle leeftijden, ongeacht hun passies en hun omgeving, aanmoedigen de kracht te vinden om hun dromen na te jagen en de obstakels te overwinnen waarmee zij in hun leven geconfronteerd worden. De campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt” maakt deel uit van Bridgestone’s doelstelling om de veiligheid van mensen onderweg te garanderen, net als de banden van het merk dat op de weg doen, ongeacht de omstandigheden.

Vier sporthelden werden onthuld als ambassadeurs van de campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt”: Charline van Snick, winnaar van de bronzen medaille bij het judo tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012, Christophe Lemaitre, winnaar van het brons op de 200 meter tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016, Pierre Vaultier, winnaar van de gouden medaille op de snowboardcross tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 en Sarah Ourahmoune winnaar van de zilveren medaille bij het boksen tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016. Deze publieke figuren moedigen ons allemaal aan om onze droom na te jagen, wat er ook gebeurt.

Charline Van Snick

Charline Van Snick is een vechtster die weet om te gaan met tegenslag. Na zich jaren aan judo te hebben gewijd, won Charline op de Olympische Spelen in Londen in 2012 de bronzen medaille voor België. Het is een droom die uitkomt. Haar inspanningen werden uiteindelijk beloond en ze bereikte haar ultieme doel. Een jaar later, tijdens het wereldkampioenschap, stortte haar wereld in elkaar. Charline raakte ten onrechte verwikkeld in een schandaal na een positieve test. Verbannen door haar collega's en door een deel van de sportwereld, werd haar een jaar lang de toegang tot alle officiële wedstrijden en training ontzegd. Charline vocht om haar onschuld te bewijzen en werd in 2014 door het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS - TAS) van alle aanklachten vrijgesproken. Charline liet het verleden in de kleedkamer achter zich en begon weer aan wedstrijden deel te nemen. 

Dat ik beschuldigd werd van iets wat ik niet had gedaan, liet me zien dat vertrouwen het allerbelangrijkste is om je doel te bereiken. Wees je eigen grootste bondgenoot, wat er ook gebeurt.”

Christophe Lemaitre

Christophe Lemaitre weet wat tegenspoed betekent. Als kind werd hij geïsoleerd en gepest door zijn klasgenoten. Het was een eenzame en moeilijke tijd voor hem, maar hij was vastbesloten om hen niet te laten winnen. Als tiener werd Christophe verliefd op hardlopen en blonk vanaf het begin uit in deze sporttak. Atletiek hielp hem om zijn angsten onder ogen te zien. En liet hem in 2010 ook toe de 10-secondenbarrière op de 100 meter te doorbreken en zo deel te gaan uitmaken van de elite onder de atleten. Tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 won Christophe de bronzen medaille op de 4 x 100 meter estafette. In 2015 liep hij blessures op en zette slechte prestaties neer. Maar na een periode van twijfel hervatte hij zijn training met meer motivatie dan ooit. Op de Olympische Spelen van Rio in 2016 won Christophe de bronzen medaille en werd hij ook de eerste Franse atleet sinds 1960 die een medaille won op de 200 meter. Christophe is nu een van de snelste mannen ter wereld. Hij won gouden, zilveren en bronzen medailles bij verschillende wedstrijden, Europese- en wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

Als je bij tijd het gevoel hebt dat de mensen hard voor je zijn en dat je anders bent, moet je die gevoelens in positieve energie omzetten. Oog in oog met slechte gevoelens moet je sterker zijn en het beste van jezelf geven, wat er ook gebeurt. Zet het om in motivatie.”

Sarah Ourahmoune

Sarah Ourahmoune belichaamt vasthoudendheid, vechtlust en vastberadenheid. Met tien titels op de nationale kampioenschappen en de titel van wereldkampioen in 2008, heeft Sarah haar carrière opzij geschoven toen ze moeder werd, maar bleef ondertussen wel aan verschillende professionele projecten werken. Op haar 32e kondigde ze haar terugkeer naar de ring aan met de droom om een Olympische medaille in de wacht te slepen. Velen voorspelden dat ze dat nooit zou halen. Zonder het te beseffen vormden de twijfelaars voor haar zelfs een aanmoediging om nog harder te vechten en te bewijzen dat ze ongelijk hadden. Met pure moed en dankzij talrijke inspanningen en talloze offers, klampte ze zich vast aan de finale op de Olympische Spelen van Rio in 2016, waar ze de zilveren medaille won. Ze profiteerde daarbij ook van het enorme platform dat de Spelen voor vrouwen overal ter wereld vertegenwoordigt in hun strijd voor gelijkheid.

Ze gaan je vertellen dat je niet mee kunt doen en dat je daar waarschijnlijk niets kunt betekenen. Maar uiteindelijk wordt diegene beloond die er altijd in blijft geloven.”

Pierre Vaultier

Pierre Vaultier had er altijd al van gedroomd om een Olympisch kampioen te worden en de blessures waarmee hij in zijn carrière geconfronteerd werd, wisten zijn droom nooit tegen te houden. In 2008 gleed hij tijdens de training uit en liep een wervelfractuur op die zijn carrière bedreigde. Maar zijn mentale kracht stelde hem in staat dit obstakel te overwinnen. In 2013 werd hij opnieuw getroffen door een blessure, een gescheurde kruisband, net toen de Olympische Winterspelen in Sotsji op het punt stonden om te beginnen. Artsen raadden hem aan om zich onmiddellijk te laten opereren, maar Pierre wilde de kans niet missen om zijn dromen waar te maken, wat er ook gebeurt, en gaf er de voorkeur aan om met revalidatie te starten. Hij besloot mee te doen, met zijn knie in een spalk, en won de gouden medaille.

Je mag de kracht van je geest nooit onderschatten. Als je iets wilt tegen elke prijs, bedenk dan dat kracht niet voortkomt uit tegenspoed, maar uit jezelf.”

Benoit Raulin, Managing Director van Bridgestone France & Benelux, specificeert: “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt” wil iedereen aanmoedigen, ongeacht hun ervaring, om de kracht te vinden om hun dromen na te jagen en de obstakels te overwinnen waarmee zij in hun leven geconfronteerd worden. Ongeacht de omstandigheden die je tegenkomt, is het onze rol om je veiligheid te waarborgen en je te begeleiden naar je bestemming. Onze ambassadeurs delen hun verhaal om mensen te stimuleren hun dromen na te jagen, wat er ook gebeurt.

Denis Masseglia, voorzitter van het Franse NOC, verheugt zich erop om Bridgestone als een wereldwijde Olympische partner te verwelkomen. Hij is blij om de campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt” te ondersteunen: “We zijn erg blij dat een gerenommeerd internationaal bedrijf als Bridgestone zich wil inzetten als een Olympische Top Partner. De campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt” past perfect bij de Olympische waarden die mensen aanmoedigen om hun persoonlijke doelen te bereiken. De positieve geest van deze ambitieuze Olympische atleten, ongeacht de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden, maakt hen tot een rolmodel voor alle mensen die een droom hebben. We zijn er trots op dat ze het Franse NOC vertegenwoordigen.”

In 2017 staan er heel wat evenementen op het programma voor de campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt”.

Nadere informatie kunt u hier downloaden: www.bridgestonenewsroom.eu/

Deze campagne is bedoeld om het Belgische publiek aan te moedigen om in zichzelf te geloven en hun dromen na te jagen, wat er ook gebeurt. De missie van de Bridgestone Groep rust op de woorden van de oprichter Shojiro Ishibashi: “De samenleving voorzien van superieure producten”. De wens om de veiligheid van mensen onderweg te garanderen, ongeacht de omstandigheden, maakt deel uit van het DNA van de onderneming. Deze geest ligt aan de bron van de campagne “Jaag je dromen na, wat er ook gebeurt”.Vivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com