Bridgestone, 's werelds grootste banden- en rubberproducent, heeft haar nieuwste winterbandtechnologie ingezet om de NORDIC-DRIVE 001 te ontwikkelen: een premium vrachtwagenband voor strenge winterse omstandigheden.

De NORDIC DRIVE 001 is voorzien van Bridgestones verbeterde anti-slip bloktechnologie in combinatie met haar beroemde Multicell-rubbersamenstelling voor een uitzonderlijke grip, tractie en remvermogen op sneeuw en ijs, met een hoge levensduur en excellente on/off-roadcapaciteiten.

"Met de ontwikkeling van de NORDIC-DRIVE 001 zet Bridgestone een stap naar het volgende niveau in termen van grip en remveiligheid voor een wagenpark dat opereert in strenge winterse omstandigheden," zegt Harald Van Ooteghem, Senior Manager Truck & Bus Tyres Product Category Management, Bridgestone Europe.

Uitzonderlijke grip en tractie

Het verbeterde Bridgestone anti-slip blokontwerp zorgt in elk blok voor drie keer zoveel bijtranden als conventionele blokontwerpen en zorgt voor een nog betere grip en uitstekende tractie op een natte en bevroren ondergrond in vergelijking met zijn voorganger, de W970.

Grip en tractie worden verhoogd door Bridgestones gerenommeerde Multicell-rubbersamenstelling. Multicell is poreus en laat toe dat het oppervlaktewater, gecreëerd door de wrijving van de band, in de band kan stromen – waardoor het rubber stevig in contact blijft met het ijs en dus een betere tractie op sneeuw en ijs heeft.

Veiliger werken

Testen uitgevoerd op verschillende vrachtwagenparken in Noorwegen tonen aan dat de nieuwe NORDIC-DRIVE 001 een significant betere grip op sneeuw en ijs heeft dan zijn voorganger, de W970, met een hogere tractie en een kortere remweg – voor veiliger werken in strenge, winterse omstandigheden.

De NORDIC-DRIVE 001 verslaat zijn voorganger ook door een lager brandstofverbruik, een langere levensduur van de band en de mogelijkheid van loopvlakvernieuwing:

  • De nieuwe NORDIC DRIVE-001 heeft een 15% lagere rolweerstand in vergelijking met zijn voorganger, de W970;
  • het ontwerp met een convex blokpatroon minimaliseert onregelmatige slijtage, waardoor de band een langere levensduur krjgt;
  • de grotere weerstand tegen steenretentie maakt het karkas beter geschikt voor loopvlakvernieuwing, nog een toegevoegde waarde.

Net zoals de nieuwe Bridgestone-producten in andere bandsegmenten volgt de NORDIC-DRIVE 001 de ondernemingsstrategie om de productnamen te vereenvoudigen en vanzelfsprekend te maken. NORDIC duidt op strenge winterse omstandigheden, DRIVE definieert de as, en 001 geeft aan dat dit de eerste generatie van de nieuwe Bridgestone premiumbanden is.

De NORDIC-DRIVE 001 zal geleidelijk de plaats van de W970 drive vervangen in markten met strenge winters. De nieuwe NORDIC DRIVE 001 band is momenteel beschikbaar in 3 maten: 315/70R22.5, 295/80R22.5 en 275/70R22.5.Vivian van Kaam:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Benelux
Tel. direct: +32 2 719 06 87 - M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

LEWIS:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
@: BridgestoneNL@teamlewis.com

Nieuwe Bridgestone Nordic Drive 001 winterbanden