Ontworpen als antwoord op de uitdagingen in de bouw, civiele techniek en andere on/off-roadtoepassingen bij verschillende wegdek- en weersomstandigheden, verlegt de Bandag M-DRIVE 001 de grens van prestaties en levensduur van de banden en vermindert daarmee de totale kosten per km voor beheerders en operatoren van wagenparken.

Duurzame prestaties
Voortbouwend op de overeenkomstige premium Bridgestone M-DRIVE 001 on/off-roadband voor aandrijfassen, werd dit gloednieuwe Bandagloopvlak gebouwd om de belastingen in het on/off-roadverkeer aan te kunnen en een uitstekende kilometrage te waarborgen, met een hoge weerstand tegen accidentele schade en uitstekende zelfreinigende eigenschappen voor een nog betere tractie op oneffen oppervlakken. Terug op de weg, verzekert de Bandag M-DRIVE 001 dankzij het geoptimaliseerde loopvlak met het M+S keurmerk een maximale veiligheid en comfort voor de bestuurder, zelfs in winterse omstandigheden.

Harald Van Ooteghem, Senior Manager Truck & Bus Tyres Product Marketing: "Banden vormen al een essentieel aspect in de efficiëntie van een operatie. En in een on/off-roadomgeving, waar men geconfronteerd wordt met de dubbele eisen van on-road veiligheid en off-roadprestaties, heeft een wagenparkbeheerder echt banden nodig die lang meegaan. Met de nieuwe Bandag M-DRIVE 001 retread komen ze nu zelfs nog verder: een maximale levensduur van de waardevolle banden en velgen, zonder afbreuk te doen aan veiligheid, duurzaamheid of tractie. Het beste van beide werelden voor langdurige prestaties in alle mogelijke omstandigheden."

Baanbrekende technologie
In de Bandag M-DRIVE 001 zitten enkele van de meest geavanceerde bandentechnologieën van Bridgestone verwerkt. De combinatie van speciaal ontworpen rubbercompounds en het innovatieve loopvlakpatroon zorgen voor uitstekende, duurzame en kosteneffectieve prestaties, keer op keer. Zo optimaliseert het unidirectionele loopvlak met tie-bartechnologie bijvoorbeeld de blokstijfheid voor een langere levensduur. De blokken zelf zijn gedimensioneerd om een goede wegligging in de winter en bij nat weer te garanderen, terwijl het ook een betere off-roadtractie mogelijk maakt. Belangrijker nog, de hoge weerstand van de rubbercompound in de Bandag M-DRIVE 001 tegen snij- en chip-beschadigingen verzekert blijvende prestaties over de ganse verlengde levensduur van de band.

Uitgebreide serie maten
De nieuwe Bandag M-DRIVE 001 retread is de ideale oplossing voor het verhogen van de levensduur en de prestaties van de overeenkomstige Bridgestone M-DRIVE 001 band. De vernieuwede band kan ook ingezet worden op andere premium merkvelgen in de meest voorkomende maten van voertuigen in de on/off-roadmarkt: 13R22.5, 295/80R22.5 en 315/80R22.5.

Voor meer informatie over Bandag: www.bandag.eu.

Nieuwe Bandag M-DRIVE 001 verlegt de prestatiegrenzen in het On/Off-roadsegment