Deze oplossingen maken het mogelijk voor wagenparkbeheerders om een beter overzicht te krijgen van de conditie van de banden binnen hun wagenpark. Een speciaal hoogtepunt is het systeem Tirematics™, wat continu live-data door kan geven over de conditie van de banden - dit wordt extra belicht in een rondetafelsessie op 21 september. Daarnaast zal Firestone Industrial Products, wereldleider op het gebied van luchtveringfabricage ook zijn portfolio en producten tentoonstellen.

Bridgestone's motto is “Identificeren met uw wagenpark”, en de beursstand is dan ook helemaal gericht op oplossingen op maat, waarbij getoond wordt hoe Total Tyre Care in praktijk gebracht wordt en hoe voorzien wordt in de specifieke behoeften per wagenpark. De verschillende diensten en systemen voor wagenparken zijn onderverdeeld in 3 gekoppelde programma's:

Monitor - toont de actuele conditie van de band en prestatie
Maintain - zorgt voor het behalen van een maximale levensduur van de banden
Manage - maakt het beheren van het wagenpark eenvoudig, met minder administratieve rompslomp en tegelijkertijd volledige transparantie.

Total Tyre Care zal worden gedemonstreerd in een duidelijke video-presentatie. Ook worden er live-demonstraties gehouden van de nieuwe systemen zoals BASys (casing management), Toolbox (fleet auditing) en Total Tyre Manager (fleet reporting) en wordt alvast een inkijkje gegeven in de ontwikkelingen van de nabije toekomst.

Ook valt de nieuwe Bridgestone Partner Service-wagen te bezichtigen, het vlaggenschip van Bridgestone's nieuwe professionele pan-Europese dealernetwerk, waarmee superieure service en advies kan worden verleend aan wagenparken.

Een ander hoogtepunt zal Tirematics™ zijn, Bridgestone’s innovatieve oplossingen omtrent verbonden banden en pro-actief bandenonderhoud voor commerciële wagenparken. Momenteel gebruiken meer dan 60 significante wagenparken onze eerste Tirematics-oplossing waar we voortdurend aan doorontwikkelen. Op 21 september organiseert Bridgestone, op de beursstand (hal 16, stand C01) om 15:00 een rondetafelsessie over Tirematics, de voordelen en de zeer interessante ontwikkelingen daaromtrent.

Als toonaangevende bandenfabrikant, heeft Firestone de eerste luchtvering ontworpen en gepatenteerd. Op de IAA Commerical Vehicle show, zal Firestone Industrial Products hun nieuwste productlijn luchtdemping tentoonstellen voor vrachtwagens, trailers en cabines.  Met deze nieuwe producten, is Firestone erin geslaagd om luchtvering met luchtdemping samen te voegen in één systeem. Als gevolg daarvan kan er worden bespaard op de onderhoudskosten voor alle onderdelen van het onderstel en banden.Over Bridgestone

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche is een dochteronderneming van Bridgestone Europe en maakt deel uit van Bridgestone Corporation, ’s werelds grootste rubber- en bandenproducent. Bridgestone werd in 1931 opgericht door Shojiro Ishibashi en is de Engelse vertaling van Ishibashi’s naam, die letterlijk "stenen brug" betekent. De verkooporganisatie Bridgestone Nederland is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van het volledige assortiment van Bridgestone banden in de Nederlandse markt.

Voor het seizoen 2015-2016 sponsort Bridgestone de Audi FIS Alpine Ski World Cup. Het sponsorinitiatief maakt deel uit van een geïntegreerde product- en marketingbenadering in heel Europa om Bridgestone’s groeiende handel in winterbanden nog verder te versterken.

Bridgestone wordt onder andere door de autofabrikanten beschouwd als het toonaangevend bedrijf op het vlak van Run Flat Tyre technologie. Bridgestone banden leveren wereldwijd topprestaties op de veeleisende circuits in het MotoGP World Championship. Meer informatie vindt u op http://www.bridgestone.nl 

Voor meer informatie over Bridgestone kunt u contact opnemen met Vivian van Kaam van Bridgestone:

Bridgestone Europe NV/SA, Netherlands branche
Marketing passenger car tyres Netherlands
Marketing motorcycle tyres Benelux
PR & Communication Netherlands
Tel. direct: +32 2 719 06 87
M: +31 (0) 622 45 95 39
@: vivian.vankaam@bridgestone.eu

Bridgestone en Firestone Industrial Products samen op de 66ste IAA Commercial Vehicles 2016