FAQs

Algemeen

 • Zijn Bridgestone en Firestone hetzelfde bedrijf?

  Ja. Bridgestone en Firestone zijn twee verschillende merken die beide behoren tot de Bridgestone Groep. De banden van beide merken worden ontwikkeld en geproduceerd door Bridgestone Europe.
 • Moet ik alle 4 de banden van mijn tractor vervangen of kan ik er ook alleen 2 op zetten (bijvoorbeeld alleen achter)?

  Om optimaal te profiteren van de Bridgestone VT-technologie adviseren wij om Bridgestone VT-TRACTOR banden zowel voor als achter te gebruiken. Dit neemt niet weg dat het mogelijk is om de banden op slechts een as te gebruiken en toch een verschil in prestatie te merken. In dat geval raden wij u aan om het voorlooppercentage te controleren om er zeker van te zijn dat de snelheid van de voor- en achterbanden in evenwicht zijn. Het wordt sterk afgeraden om VF-banden en IF-of standaardtechnologiebanden te gebruiken op dezelfde as.
 • Hoe kunnen de Bridgestone VT-TRACTOR banden meer gewicht dragen dan standaardbanden onder dezelfde bandenspanning ?

  Bij het bouwen van Bridgestone VT-TRACTOR banden wordt gebruik gemaakt van een compleet andere technologie dan bij standaard landbouwbanden. Een duurzaam karkas, flanken met een utra lage verticale stijfheid en een nieuw hiel design zorgen er samen voor dat de Bridgestone VT-TRACTOR band 40% meer gewicht kan dragen dan een standaardband. Dit betekent een hogere laadcapaciteit en een groter oppervlak dat bewerkt kan worden, zonder dat dit impact heeft op de bodem. Een maximum rendement, productiviteit en bescherming van bodem en gewassen zijn verzekerd.
 • Ik heb geen tractor met grote paardenkracht. Is het dan wel de moeite waard om Bridgestone VT-TRACTOR banden te monteren?

  Ja. Hoewel het verschil in prestatie relatief groter zal zijn bij krachtiger tractoren neemt dit niet weg dat meer compacte tracoren evengoed profiteren van de VF-technologie van de Bridgestone VT-TRACTOR banden. Er zal alsnog verschil merkbaar zijn als het gaat om tractie, brandstofbesparing en bodembescherming. Neem contact op met uw dealer of met de Bridgestone Sales Desk voor meer informatie en een concurrerend aanbod.
 • Hoe gebruik ik de snelheid- / spanningstabel?

  Niet nodig! Bridgestone landbouwbanden zijn uitgerust met de meest geavanceerde VF-technologie op de markt beschikbaar en staat voor Very High Flexion. Deze ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) standaard maakt het mogelijk om dezelfde last te dragen ongeacht de snelheid (tot 50km/h). Dit betekent dat de bandenspanning niet aangepast hoeft te worden wanneer u van het land de weg op rijdt. Ook is het niet nodig om de lading te verlagen. Dit alles draagt bij aan een significante tijdbesparing en zorgt ervoor dat u kunt rijden zonder gedoe.
 • Is de Bridgestone VT-TRACTOR band de meest bodemvriendelijke landbouwband?

  Ja! Zowel interne als onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat de VF-technologie (Very High Flexion), die ingebouwd is in het ontwerp van de Bridgestone VT-TRACTOR band, zorgt voor een uitzonderlijke tractie en prestatie onder veel lagere bandenspanning. Dit betekent dat de last verdeeld is over een veel groter oppervlak, waardoor de tractie toeneemt en bodemdruk en grondverdichting worden verminderd. Dit levert een opmerkelijk verschil op tijdens het oogstseizoen!

 • Waar staat de "NRO" markering op de zijwand van de band voor?

  "NRO" staat voor "Narrow Rim Option". Deze nieuwe standaard is uniek aan de Bridgestone VT-TRACTOR band. Bij de ontwikkeling van de Bridgestone VF-technologie voor conventionele maten ontwikkelde Bridgestone een speciale versie voor een aantal maten smalle velgen. Hierdoor kunt u profiteren van de VF-band zonder dat u uw velgen hoeft te vervangen. Dit zorgt dus voor meer flexibiliteit en minder kosten. Volledige details over de beschikbare banden en bijbehorende velgmaten zijn te vinden in de officiële productbrochure.
 • Waar staat "VT" voor?

  "VT-TRACTOR" is de naam van het profiel van Bridgestone's flagship landbouwband. De "V" staat voor de nokhoek. De "T" staat voor hoge tractie en "TRACTOR" verwijst naar de toepassing van deze maten. Andere maten en toepassingen, waaronder de VT-combine, zullen in de toekomst worden gelanceerd.
 • Waarom kiezen voor Bridgestone banden?

  Bridgestone ontwerpt en ontwikkelt een premium landbouwband waarbij uitzonderlijke prestatie wordt gecombineerd met rendement dankzij een technologie die uw meest belangrijke bezit beschermd: de vruchtbare bodem. Bridgestone's VT-TRACTOR banden zijn gemaakt om te opereren met een zeer lage bandenspanning en bieden een excellente tractie terwijl bodemverdichting wordt geminimaliseerd. Dit draagt bij aan een grotere productiviteit, een hogere werksnelheid, meer brandstofbesparing en hogere opbrengsten. Met andere woorden, Bridgestone banden zijn een investering die zichzelf snel terugbetalen!
 • Bespaar ik brandstof met de Bridgestone VT-TRACTOR?

  Ja. Onafhankelijke tests hebben laten zien dat u dankzij de superieure tractie met Bridgestone VT-TRACTOR banden tot 36 liter/dag kunt besparen oftewel 500€ per 500 hectares in vergelijking met andere premium producten.
 • Bespaar ik tijd met de Bridgestone VT-TRACTOR?

  Jazeker. Onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat u met de superieure tractie van de Bridgestone VT-TRACTOR banden 0,9 hectare per dag meer land kunt bewerken dan met de huidige spelers in de markt. Dankzij het grotere laadvermogen van de Bridgestone VT-TRACTOR kunnen bijvoorbeeld ook bredere sproeiarmen en ploegen worden gebruikt, waardoor een nog groter oppervlak wordt bewerkt in een keer. Hierdoor bespaart u tijd en brandstof en wordt de grond minder belast .

Categorieën