Nieuws

17 November 2016

Bridgestone-banden geselecteerd voor de eerste Maserati SUV

Maserati koos Bridgestone-banden voor de nieuwe Levante, de allereerste SUV van het luxemerk.


26 October 2016

Nieuwe Bridgestone Dueler A/T 001 4x4 band

De stoere off-road specialist die ook op asfalt niet teleurstelt


24 October 2016

Bridgestone onthult de nieuwste ontwikkelingen in sensortechnologie voor banden

Bridgestone heeft de nieuwste versie van zijn sensortechnologie voor banden voorgesteld, onder de naam CAIS® (Contact Area Information Sensing).


21 October 2016

Bridgestone terug op de piste met de Audi FIS wereldbeker alpineskiën

Sponsorovereenkomst verlengd ter ondersteuning van het gamma premium winterbanden


10 October 2016

Bridgestone's sportband met Run-Flat-technologie ... alleen de hoogste specificaties voor de nieuwe Giulia

Eigenaars van de nieuwe Alfa Romeo Giulia zullen deze zomer de Europese showrooms verlaten met een extra bonus ... ze rijden buiten op de Bridgestone Potenza S001 sportband met de extra zekerheid van de Run-Flat-technologie (RFT)!


19 July 2016

Nieuwe voorzitter en CEO voor Bridgestone Europa, Midden-Oosten en Afrika

Bridgestone kondigt de benoeming aan van Paolo Ferrari tot voorzitter en CEO van de Business Unit voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), gevestigd in Zaventem, België. De heer Ferrari wordt ook lid van de Raad van Bestuur van Bridgestone Europe NV/SA en het Uitvoerend comité.


15 July 2016

Bridgestone benoemt Tom Adams als Europees directeur voor de vervangingsmarkt

Bridgestone Europe heeft Tom Adams met ingang van 1 juli 2016 benoemd tot directeur voor de vervangingsmarkt in de European Consumer Business Unit. Sinds 2012 was hij directeur van de Consumer Business Unit voor de Oost-Europese Regio en meest recent voor de West-Europese Regio (Benelux en Frankrijk).


15 June 2016

Dé 6 tips voor een veilige zomervakantie

Binnenkort gaan we weer met zijn allen op vakantie! De zomervakantie staat voor de deur, dus de koffers worden gepakt, de caravans gepoetst en kampeerspullen gecheckt. Wij Nederlanders gaan graag met de auto naar een zonniger oord, waardoor een controle van de auto en caravan ook bij de voorbereiding op de vakantie hoort. Bridgestone heeft enkele praktische tips voor een veilige vakantiereis.


08 June 2016

DriveGuard wint prijzen over de grenzen heen!

Bridgestone’s nieuwe band, de “DriveGuard” heeft twee prijzen in de wacht gesleept: de vakprijs op de REIFEN-beurs in Essen en Auto Express' Product van het Jaar.


31 May 2016

Bridgestone neemt Speedy over

Speedy behoudt zijn eigen identiteit


27 May 2016

Bridgestone op de “ADAC Zurich 24-uurs race” op het circuit van de Nürburgring in Duitsland

Tijdens de ADAC Zurich 24-uurs race op het Nürburgring Circuit in Duitsland, heeft Bridgestone diverse producten onder de aandacht gebracht op een tentoonstelling voor fans van mechanische sporten.


15 May 2016

Samenwerking tussen bedrijfsleven onderwijs jeugd en Europese leiders

Op 24 mei nam Eduardo Minardi, Executive Chairman, CEO en president van Bridgestone EMEA deel aan de eerste bijeenkomst voor leiders van het European Pact for Youth in Brussel. De bijeenkomst werd verzorgd door Marianne Thyssen, Europese commissaris voor werkgelegenheid, sociale zaken, vaardigheden en arbeidsmobiliteit en burggraaf Etienne Davignon, minister en president van CSR Europe.


12 May 2016

Bridgestone breidt premium partnerschap uit - Nieuwe BMW-modellen met Bridgestone banden

Bridgestone breidt zijn langdurige partnerschap met de BMW Groep uit met de bekendmaking van verdere contracten voor de levering van eerste montage banden aan de Duitse premiumfabrikant. De nieuwste BMW 7 serie en BMW X1 verlaten de fabriek met Bridgestone-banden.


26 April 2016

Bridgestone op Reifen Essen 2016

Bridgestone, 's werelds grootste fabrikant van banden en rubberproducten, komt terug naar de Reifen beurs in Essen van 24 tot 27 mei 2016. De twee verdiepingen tellende 550 m² grote stand (hal 3, standnr. 3C36), toont een breed scala aan commerciële producten (truck- en busbanden, landbouwbanden, OTR-banden), evenals producten voor personenauto’s - voor het eerst in 10 jaar! - met de nieuwe Bridgestone DriveGuard!


31 March 2016

Bridgestone door General Motors uitgeroepen tot Leverancier van het Jaar 2015

Bridgestone, ‘s werelds grootste banden- en rubberbedrijf, werd door General Motors (GM) bekroond met een onderscheiding als Leverancier van het Jaar 2015.


21 March 2016

Bridgestone Corporation ontvangt milieu award van Honda Motor Co., Ltd.

Bridgestone Corporation deelde mee dat het een milieu award heeft ontvangen van Honda Motor Co., Ltd (Honda Motor). De uitreikingsplechtigheid vond op 18 februari plaats in de fabriek van Bridgestone in Tochigi. Op deze plechtigheid mocht Yutaka Yamaguchi, Vice President en Senior Officer van Bridgestone verantwoordelijk voor veiligheid, ramppreventie en kwaliteit, de award in ontvangst nemen van Hiroshi Saito, General Manager bij Honda Motor van het Purchasing Global Operations Planning Office (Worldwide). Het is de eerste keer dat Bridgestone een milieu award krijgt van Honda.


10 March 2016

Aston Martin kiest Bridgestone als projectpartner

Bridgestone is door Aston Martin aangesteld als officiële projectpartner voor de nieuwe DB11, die later dit jaar gelanceerd wordt. Bridgestone zal dit boeiende project van Aston Martin ondersteunen met technische ontwikkelingen, duurzaamheidstests en wereldwijde medialanceringen. Aston Martin zal ook gebruik kunnen maken van het toonaangevende European Proving Ground testterrein van Bridgestone in Aprilia, Italië.


07 March 2016

Bridgestone lanceert DriveGuard Winter

Nieuw en hoger veiligheidsniveau voor alle auto’s in de winter


02 March 2016

Bridgestone Groep verhoogt inzet voor bijdrage aan een duurzame natuurrubbereconomie

Bridgestone Corporation heeft bekend gemaakt dat Bridgestone Singapore PTE LTD (de dochteronderneming van Bridgestone in Singapore) zich namens de wereldwijde Bridgestone Groep geregistreerd heeft om de mondiale richtlijnen voor verantwoord inkopen van natuurrubber te ondersteunen en na te leven.


26 February 2016

Bridgestone ECOPIA- en TURANZA-banden eerste montage op de Toyota Prius 2016

Bridgestone Corporation heeft bekend gemaakt dat hun ECOPIA- en TURANZA-banden als eerste montage gebruikt gaan worden op het nieuwste hybridevoertuig van Toyota Motor Corporation, de Prius, die op 12 december 2015 werd gelanceerd in Japan, en achtereenvolgend in Europa en de Verenigde Staten op de markt komt.


26 February 2016

Bridgestone lanceert nieuwe techniek voor eenvoudige ziektediagnose in rubberbomen

Bridgestone maakte onlangs bekend dat het een baanbrekende techniek heeft ontwikkeld voor de eenvoudige, snelle en nauwkeurige diagnose van wit wortelrot*1 in rubberbomen, die de voornaamste bron zijn voor natuurrubber dat wordt gebruikt in banden en andere rubbertoepassingen. Met de lancering van deze techniek draagt Bridgestone bij tot het behoud van rubberbomen en tot een stabieler aanbod van natuurrubber, nu de vraag overal ter wereld alsmaar groter wordt.


25 February 2016

Bridgestone op het Autosalon van Genève

Kom onze nieuwste innovaties ontdekken!


24 February 2016

Bridgestone verkozen tot ‘Bandenproducent van het Jaar’

Een onafhankelijke jury van experts uit de bandenindustrie heeft Bridgestone verkozen tot ‘Bandenproducent van het Jaar’ tijdens de Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2016. Bridgestone werd bekroond voor zijn indrukwekkende wereldwijde R&D- investeringen en resultaten in duurzame productie.


26 January 2016

Bridgestone DriveGuard® zorgt voor revolutie in de bandenindustrie

Veiligheid en controle bij nagenoeg elke bandenschade, ongeacht in welke auto u rijdt!


29 October 2015

Bridgestone breidt OE-verkopen uit met partner van topformaat Dueler H/P Sport-band voor nieuwe Mercedes-Benz GLC SUV

Daimler heeft voor de wereldwijde introductie van de Mercedes-Benz GLC SUV van de tweede generatie in 2015 gekozen voor banden van Bridgestone.


31 August 2015

Veilig rijden met de caravan of aanhanger

Bridgestone adviseert iedereen die met een caravan, camper of boottrailer op reis gaat, vooraf de banden ervan te controleren en de volgende checklist te doorlopen.


21 August 2015

Bridgestone ontvangt Volkswagen Group Award

Wereldwijde reorganisatie een belangrijke succesfactor


28 July 2015

Firestone voert Europese revival van het merk op met een nieuwe website

Firestone heeft voor zijn groeiend aantal klanten in Europa een nieuwe website opgezet. Vanaf juli 2015 kunnen bestuurders overal ter wereld naar firestone.eu gaan, waar ze kunnen kiezen uit 14 talen en 18 landen.


10 July 2015

Bridgestone bandenfabriek in Burgos gecertificeerd voor energiebeheer Nieuwe erkenning voor Bridgestone’s energie-efficiëntie

De ISO 50001-certificering erkent het efficiënter gebruik van energie door de ontwikkeling van een energiemanagementsysteem (EnMS) op basis van continue verbetering.


08 July 2015

Bridgestone-banden gekozen voor de nieuwe Fiat 500X crossover

Bridgestone is trots dat het uitverkoren is voor de Fiat 500X, de eerste stadsauto met als optie de prestaties van een 4 WD.


30 June 2015

Advies van Bridgestone voor veilig rijden tijdens de zomervakantie

Bridgestone wil ervoor zorgen dat iedereen op een prettige en veilige manier de weg op kan en biedt automobilisten daarom een aantal tips en adviezen voor een veilige reis voor iedereen deze zomer.


16 June 2015

Zien is geloven. Bridgestone daagt de pers uit om eersteklas banden versus goedkope importbanden te testen

Bridgestone leidt een kenniscampagne omdat veel consumenten niet beseffen hoe belangrijk banden zijn voor hun veiligheid.


16 June 2015

Workshops over eersteklas veiligheid van Bridgestone tonen duidelijk veiligheidsvoordeel van eersteklas banden

Automobilisten weten eigenlijk weinig van banden en en denken dat ze allemaal hetzelfde zijn: rond en zwart!


19 May 2015

Bridgestone schenkt computers aan basisschool De Vleugel

Bridgestone wil ook op maatschappelijk vlak een rol vervullen en schenkt 55 draagbare computers aan scholen in Vlaams Brabant. De computers zullen ingezet worden in klassen uit het lager onderwijs maar ook in kleuterklasjes.


14 April 2015

Bridgestone kondigt een nieuwe technologie aan die de bandenslijtage beoordeelt op basis van het concept CAIS

Bandensensortechnologie zorgt voor betere rijervaring


03 April 2015

Bridgestone Europe appoints Christophe de Valroger as new VP Original Equipment for Europe

Bridgestone, the world’s number one tyre and rubber manufacturer, announces the appointment of Christophe de Valroger as Vice President Original Equipment (OE) of the corporation’s European division, effective January 2015.


13 March 2015

De nieuwe Firestone Multihawk 2: een perfecte all-round performer

2015 begint met de verwelkoming van een nieuw lid van de Firestone-bandenfamilie: de Multihawk 2. Met een fris ontwerp en innovatieve nieuwe materialen is de Multihawk 2 de perfecte all-round performer in het middenklasse-bandensegment.


12 March 2015

Bridgestone hoofdsponsor van de World Solar Challenge 2015

Bridgestone is hoofdsponsor van de Bridgestone World Solar Challenge 2015 (WSC 2015), die van 18 t/m 25 oktober zal worden gehouden in Australië


11 March 2015

Bridgestone Turanza T001 krijgt felbegeerd predicaat “zeer aanbevelenswaardig” van ADAC en Autozeitung in Duitsland

De Turanza T001 kreeg de beoordeling “zeer aanbevelenswaardig”. Getest door de ADAC: 205/55 R16 91V in een zeer uitgebreide bandentest!


08 March 2015

Feiten en cijfers

Bridgestone Europe (BSEU) is de belangrijkste zakelijke afdeling van Bridgestone Corporation te Tokio, de grootste producent van banden en andere rubberproducten ter wereld. Bridgestone Corporation en haar dochterondernemingen hebben wereldwijd meer dan 140.000 mensen in dienst, beschikken over 178 fabrieken in 25 landen en verkopen hun producten in meer dan 150 landen.


06 March 2015

Bridgestone onthult de nieuwe generatie SUV-winterbanden voor zware winterse omstandigheden

De nieuwe Blizzak DM-V2-band, leverbaar vanaf juli 2015


06 March 2015

Bridgestone introduceert “Ologic-technologie”

Voor een ongekend laag brandstofverbruik en superieure grip op een nat wegdek


26 February 2015

Autosalon van Genève 2015

Bridgestone legt in Genève de nadruk op innovaties en veiligheid


02 February 2015

Juiste bandenspanning kan 1% brandstof besparen

Bridgestone geeft besparingstips


06 January 2015

Bridgestone creëert een sterke winterpositie met eersteklas banden voor alle omstandigheden

Bridgestone introduceert nieuwe producten en een uitgebreid assortiment eersteklas banden die zijn ontworpen voor alle typen winterse omstandigheden in Europa


04 January 2015

Bridgestone introduceert de Blizzak WS80

De Blizzak WS80 biedt een indrukwekkende remrespons, handling en tractie onder zware winterse rijomstandigheden